Zoals u weet dient de accountant vanaf 2020 te rapporteren aan OCW over Verklaringen omtrent het gedrag (VOG’s) die niet tijdig zijn ontvangen door de instelling.

De Inspectie heeft deze week bepaald dat de accountant hiervoor mag uitgaan van de datum afgifte van de VOG. Deze datum was al betrokken in de controle van de accountant om te bepalen of een VOG op het moment van indiensttreding niet ouder dan zes maanden is.
De Inspectie van het Onderwijs besloot hiertoe nadat zij aanwijzingen ontving dat onderwijsinstellingen de datum van ontvangst van een VOG niet registreren. De inspectie bekeek opnieuw welke toezichtinformatie wenselijk is, maar wilde onderwijsinstellingen ook niet opzadelen met extra administratie.
Voor een eventueel verslag van bevindingen betekent dit dat de inspectie meldingen ontvangt als de datum van afgifte van de VOG na de datum van indiensttreding ligt. De inspectie blijft ook meldingen ontvangen wanneer er op het moment van afgifte van de controleverklaring nog geen VOG aanwezig is.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!