Het ziekteverzuim het voortgezet onderwijs is in 2021 licht gedaald. Het verzuim van zowel onderwijsgevend personeel, directie als onderwijsondersteunend personeel daalde met 0,1%. Deze drie groepen zijn alle gemiddeld wel langer ziek.
Voion splitste de verzuimcijfers van 2021 uit naar personeels- en schoolkenmerken. De organisatie wijst er wel op dat de coronamaatregelen het lastig maken om de cijfers van 2020 en 2021 met elkaar te vergelijken.
Het rapport Verzuimcijfers VO 2021 geeft inzicht in personeels- en schoolkenmerken, zoals leeftijd, geslacht, aanstellingsomvang, denominatie, verstedelijking, schoolgrootte en schooltype.
Het ziekteverzuim van onderwijzend personeel en directie nam tussen 2020 en 2021 af van 5,4 naar 5,3%. De gemiddelde duur van het ziekteverzuim ging wel omhoog, van 17 naar 20 dagen.
Het ziekteverzuim van onderwijsondersteunend personeel slonk tussen 2020 en 2021 van 6,2 naar 6,1%. De gemiddelde duur van het ziekteverzuim bleef, net als in 2020, 53 dagen.
De verzuimcijfers per school zijn beschikbaar via de Verzuimbenchmark-VO. In de verzuimbenchmark kunnen scholen de meldingsfrequentie en het verzuimpercentage vergelijken met dat van – qua type overeenkomstige – andere scholen.
Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!