Leraren, schoolleiders en ander personeel op scholen met veel uitdagende leerlingen en een extra groot risico op achterstanden, kunnen uitzien naar een extra beloning. De komende twee schooljaren krijgen zij er een toelage van gemiddeld 8 procent van hun loon bij. Het ministerie van Onderwijs hoopt het werken op deze scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs zo aantrekkelijker te maken.
Het gaat om zo’n 15 procent van alle schoolvestigingen. De toelage moet bijdragen aan het voorkomen van verdergaande leervertraging bij kwetsbare leerlingen op deze scholen en de kansengelijkheid bevorderen.
Leraren, onderwijsassistenten, schoolleiders en ander onderwijspersoneel krijgen er minimaal 5 procent en gemiddeld 8 procent loon bij. De vestigingen die hier recht op hebben, worden hierover geïnformeerd. Het bedrag per vestiging is mede afhankelijk van het aantal leerlingen. Het onderwijspersoneel in de medezeggenschapsraad moet instemmen met de toelage.
Gemiddeld kan een leraar op een basisschool zo’n 350 euro per maand extra verwachten; een onderwijsassistent 260 euro en een schoolleider 490 euro. Op een middelbare school is dat gemiddeld voor een leraar 430 euro per maand extra, voor een onderwijsassistent 310 euro en een schoolleider 600 euro. (Deze bedragen zijn bruto, gebaseerd op een fulltime-aanstelling en hierbij zijn meegerekend vakantiegeld, eindejaarsuitkeringen en andere toelagen.)
Zie voor meer informatie de website van het Nationaal Programma Onderwijs.Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!