Dit voorjaar komen twee bijzondere subsidies beschikbaar die de kansengelijkheid van leerlingen moeten bevorderen. Voor het inrichten, doorontwikkelen, verbreden of verlengen van heterogene brugklassen komt per vestiging een bedrag van € 100.000 beschikbaar. Een tweede subsidie is bedoeld om onnodig zittenblijven te verankeren in de schoolcultuur en het onderwijsbeleid.
De subsidie voor heterogene brugklassen kan tot en met 18 april worden aangevraagd. Deze is in het leven geroepen omdat leerlingen in groep 8 van de basisschool en de eerste klassen van de middelbare school door de schoolsluitingen en lesuitval in coronatijd minder kansen hebben gehad om zich verder te ontwikkelen. Deze subsidie bestaat uit NPO-gelden en moet ertoe leiden dat leerlingen met verschillende basisschooladviezen bij elkaar in de klas zitten. Zo wordt te vroege selectie voorkomen.
Tot 1 mei 2022 kunnen schoolbesturen bovendien subsidie aanvragen voor het voorkomen van onnodig zittenblijven. Verder is geld beschikbaar voor zomerscholen en andere programma’s. Per vestiging kan eenmalig een bedrag van € 15.000 tot € 25.000 worden aangevraagd. Ook deze subsidie moet leerlingen compenseren voor het feit dat zij in de coronatijd minder les hebben gehad. Zittenblijven is niet voor elke leerling de beste optie, vindt OCW. Deze subsidie kan worden aangevraagd van 8 maart tot 1 mei. Per vestiging is € 15.000 tot € 25.000 beschikbaar.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!