Nu het eind van 2022 nadert, geven we u twee tips mee met betrekking tot de Wet normering topinkomens (WNT):

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Verantwoord de bestuursaansprakelijkheidsverzekering in de vrije ruimte van de Werkkostenregeling (WKR) , dan hoeft deze niet opgeteld te worden bij de bezoldiging van de topfunctionarissen. Als deze wel opgeteld moet worden, moet de netto beloning zelfs gebruteerd worden.

WNT KLASSE 2022

Check de WNT-klasse! In 2022 zijn de criteria voor het berekenen van de bezoldigingsklasse gewijzigd. Voorheen waren de criteria gebaseerd op een driejaarsgemiddelde. Met ingang van 2022 zijn deze gebaseerd op T-2. Wij adviseren u om nog in december te berekenen in welke bezoldigingsklasse de onderwijsinstelling is opgenomen en of het bezoldigingsmaximum niet wordt overschreden. Wij hebben al geconstateerd dat een onderwijsinstelling door de nieuwe criteria in een lagere bezoldigingsklasse valt en hierdoor het bezoldigingsmaximum wordt overschreden. Er is geen sprake van een overgangsrecht voor de gewijzigde bezoldigingsklasse.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!