Voor het volgen van afstandsonderwijs is een internetverbinding nodig. Lang niet elk huishouden met kinderen heeft hier echter de beschikking over. Samen met een aantal telecomproviders biedt SIVON, een coöperatie van en voor het primair- en voortgezet onderwijs, daarom nu tijdelijk een oplossing aan. Schoolbesturen kunnen bij SIVON gratis internet regelen voor leerlingen die dit nodig hebben.
Het schoolbestuur bepaalt per schoollocatie welke leerlingen in aanmerking komen voor gratis internet. Per leerling wordt samen met de ouder(s) of verzorger(s) bekeken welke optie het beste past bij de situatie van de leerling. Op het aanmeldformulier vult het bestuur per schoollocatie de aantallen per optie in.
SIVON bekijkt samen met de telecomproviders alle aanvragen en maakt een verdeling. Het bestuur ontvangt, indien beschikbaar, per schoollocatie de aangevraagde internetverbindingen. Deze kunnen vervolgens worden verspreid onder de leerlingen.
De voorraad is beperkt. Schoolbesturen wordt aangeraden om zich zo snel mogelijk aan te melden. Schoolbesturen, locaties en leerlingen hoeven niet te betalen voor deze regeling. Ook een lidmaatschap van SIVON is geen vereiste.
Aanmelden voor gratis internet kan hier.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!