De kosten voor het aanstellen van een zij-instromer blijken veel hoger te zijn dan de subsidie die schoolbesturen hiervoor ontvangen. Schoolbestuurders trokken hierover aan de bel bij de PO-Raad. In opdracht van OCW onderzocht ResearchNed de hoogte van de kosten. Uit dit onderzoek blijkt dat het aanstellen van een zij-instromer gemiddeld € 58.000 kost, maar dit bedrag kan wel oplopen tot € 73.000. Schoolbesturen krijgen van OCW maximaal € 20.000 per zij-instromer.
De PO-Raad hoopt dat OCW deze subsidie zal ophogen, zodat het aanstellen van zij-instromers aantrekkelijker wordt. Zij-instromers zijn hard nodig voor de aanpak van het lerarentekort, aldus de sectororganisatie.
Naast het verhogen van de subsidie doet ResearchNed nog andere aanbevelingen. Zo zou zij-instroom kunnen worden ingebed in de reguliere lerarenopleidingen en zouden er landelijke richtlijnen kunnen worden ontwikkeld voor studieverlof en bovenformatieve aanstellingen.
Het onderzoeksrapport is hier te vinden.Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!