Scholen in het voortgezet (speciaal) onderwijs kunnen tot en met 15 februari subsidie aanvragen om capaciteitentesten af te nemen bij leerlingen in de eerste twee leerjaren. Een capaciteitentest helpt om inzicht te krijgen in de potentie van leerlingen.
Dat kan van extra belang zijn aangezien basisschoolleerlingen in schooljaar 2019-2020 geen eindtoets hebben gemaakt. Daardoor is mogelijk niet elke leerling ingestroomd op het juiste niveau in het voortgezet onderwijs. Ook door coronavertragingen kunnen leerlingen niet op een passend niveau zijn terechtgekomen. Het is daarom extra belangrijk om de ontwikkelingen van leerlingen goed te monitoren, op een manier die past bij de school. Een capaciteitentest kan hierbij helpen.
Deze subsidieregeling valt onder het Nationaal Programma Onderwijs. De subsidie is extra aan te vragen naast het vaste bedrag per leerling dat scholen via de lumpsum krijgen in het kader van het NPO. Scholen verantwoorden zich over de subsidie voor de capaciteitentest in het jaarverslag.
Meer informatie over de capaciteitentest en de aanvraag van subsidie is hier te vinden.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!