Heeft uw school nog een langzame internetverbinding? Dan is wellicht de regeling Toekomstvast internet po en vo iets voor u. Scholen die nu nog gebruik maken van een koperverbinding kunnen subsidie aanvragen voor de aanleg van een snelle internetverbinding. Na aftrek van een eigen bijdrage van €2.500 vergoedt de overheid de helft van de aanlegkosten tot aan de voordeur van de school.

Tot en met oktober 2019 kunnen scholen voor po en vo deze subsidie aanvragen. Met dit geld wordt een kabel- of glasvezelverbinding aangelegd die zorgt voor minimaal 500 mbps download- en 40 mbps uploadsnelheid.

De overheid vergoedt bij een offertebedrag tot € 15.000 de helft van de kosten, minus een drempelbedrag van € 2.500. Bij een offertebedrag boven de € 15.000 wordt 60% van de aanlegkosten vergoed.

Op http://internet.e-formulier.nl kunt u controleren of uw school in aanmerking komt voor subsidie. Daarbij ziet u ook of er een school in de buurt ligt waarmee u samen een aanvraag kunt indienen. Als u dit doet met één offerte en aan de voorwaarden van de regeling voldoet, ontvangt u een extra vergoeding van 20% bovenop het subsidiebedrag.

 

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!