Leerlingen praten gemakkelijker over pestgedrag, scholen zijn voortvarend aan de slag gegaan met antipestprogramma’s en monitoren de sociale veiligheid. Dat blijkt uit onderzoek. Minister Arie Slob is blij met deze stappen, die de sociale veiligheid bevorderen.

Hij vindt het terecht dat de politiek veel aandacht heeft voor sociale veiligheid, maar ook scholen en organisaties zoals Stichting School & Veiligheid hebben veel acties ondernomen op dit gebied. De minister benadrukte in de Tweede Kamer dat sociale veiligheid over veel meer dingen gaat dan alleen pesten: ‘‘Het gaat erom dat leerlingen het gevoel hebben om erbij te horen, dat er geen sociale uitsluiting is op school.”

Slob ging ook in op het onderzoek naar de effectiviteit van antipestprogramma’s. Dit geeft scholen inzicht in de effectiviteit en helpt hen bij het maken van een goede keuze. Hij vindt het belangrijk dat scholen de vrijheid houden om te kiezen voor een anti-pestprogramma dat bij hen past.

 

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!