Dankzij een spoedprocedure kan Oekraïens onderwijspersoneel sneller aan een VOG komen. Er zijn veel Oekraïense leraren nodig, gezien de grote toestroom van ontheemde kinderen uit Oekraïne. Op verschillende plekken in het land worden nieuwkomersscholen uitgebreid of tijdelijke onderwijsvoorzieningen opgezet, onder andere met de inzet van Oekraïens onderwijspersoneel. Dankzij overleg met Dienst Justis kunnen Oekraïense leraren sneller door de aanvraagprocedure voor een Verklaring Omtrent het Gedrag.
De aanvraag van een VOG kan digitaal, schriftelijk via de gemeente of handmatig. Bij een digitale aanvraag zet de werkgever de aanvraag klaar en dient de beoogd werknemer de aanvraag vervolgens digitaal in bij Justis. Dit gaat het snelst en heeft de voorkeur, maar kan alleen als de persoon in kwestie DigiD en iDEAL heeft.
Een schriftelijke aanvraag via de gemeente is alleen mogelijk als de persoon al is ingeschreven bij diezelfde gemeente en een burgerservicenummer (BSN) heeft. Als de beoogde werknemer nog niet is ingeschreven bij de gemeente, moet de aanvrager het aanvraagformulier handmatig invullen en mailen naar Justis.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!