Veel basisscholen nemen onderwijsassistenten aan om de werkdruk te verlichten, zo blijkt uit een onderzoek door de PO-Raad. Daarnaast worden er ook meer vakleerkrachten aangetrokken.

Het kabinet heeft voor het basisonderwijs deze kabinetsperiode in totaal 700 miljoen euro extra uitgetrokken. Dit geld is bestemd voor de salarissen van leraren en voor het verminderen van de werkdruk. Scholen hebben voor dit schooljaar 237 miljoen euro gekregen om dat doel te bereiken.

“Heel veel teams hebben de logische keuze gemaakt om meer personeel in te zetten”, zegt Rinda den Besten, voorzitter van de PO-raad, in het NOS Radio 1 Journaal. In driekwart van de gevallen wordt er gekozen voor meer onderwijsassistenten. Inmiddels is er in de Randstad behalve een lerarentekort ook sprake van een tekort aan onderwijsassistenten. Een andere populaire manier om de werkdruk aan te pakken, is het verminderen van de administratieve last voor het personeel.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!