Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in het onderwijs. Veel scholen willen werken aan een duurzame school, en hun zorg voor milieu, klimaat en welzijn tot uiting laten komen in het schoolgebouw, het curriculum, het gedrag en de visie. Maar wat is hier voor nodig, waar begin je en hoe krijg je overzicht in het grote en diverse aanbod van duurzame producten, lesmaterialen en projecten?
De coöperatie Leren voor Morgen heeft een routekaart ontwikkeld voor scholen die meer duurzaam willen worden. De ‘Routekaart Duurzaam Onderwijs’ helpt schoolleiders, docenten, leerlingen, ouders, buurtbewoners en lokale ondernemers om samen een visie te ontwikkelen op wat duurzaamheid voor hen betekent, en om dit te vertalen in concreet beleid.
Scholen (vmbo, pro, mbo en hbo) die met de routekaart aan de slag willen, kunnen bij Leren voor Morgen cofinanciering aanvragen vanuit de stimuleringsregeling ‘Duurzaamheid in het DNA van de School’. De financiering bedraagt maximaal 40% van de totale kosten en maximaal 5000 euro. Meer informatie over de voorwaarden is hier te vinden.
Vind hier de routekaart Circulair en duurzaam onderwijs.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!