Het ziet ernaar uit dat schoolbesturen bij wet verplicht worden om hun jaarverslagen actief openbaar te maken. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) werkt aan een wet die dat regelt. Hiermee krijgt het ministerie van OCW een juridische basis om besturen te sanctioneren die weigeren hun jaarverslag te publiceren.
Die verplichting geldt nu nog niet. Wel hebben de leden van de PO-Raad in de Code Goed bestuur afgesproken om hun jaarverslagen actief openbaar te maken. In de praktijk doen niet alle besturen dat. De Monitorcommissie, die in de gaten houdt hoe de professionalisering van het bestuur zich in het primair onderwijs ontwikkelt, constateerde eerder dit jaar dat het gaat om een kwart van alle besturen in het primair onderwijs.

Los van de mogelijke wettelijke verplichting blijft de PO-Raad schoolbesturen oproepen om volgens afspraak in de Code hun jaarverslagen (bestuursverslag en jaarrekening) te publiceren.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!