Over Horlings

Horlings onderwijsaccountants, alert en eigenzinnig

Een alert onderwijsaccountant heeft meer in huis dan alleen kennis van zaken. Wij zitten bovenop de laatste ontwikkelingen en dagen elkaar voortdurend uit om nóg betere oplossingen voor onze klanten te vinden. We onderhouden persoonlijk contact met relevante instanties en interessante partijen. Wij zijn eigenzinnig en kiezen voor pragmatische oplossingen zodat u succesvol kunt zijn.
Amsterdam

Vanuit ons kantoor Amsterdam werkt een team, dat gespecialiseerd is in dienstverlening aan onderwijsinstellingen. Wij hebben dan ook ruime ervaring met het uitvoeren van controles bij onderwijsinstellingen, primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs. Wij controleren onderwijsinstellingen in heel Nederland. Wij denken met u mee en bieden beleidsondersteuning en inhoudelijke oplossingen op het gebied van controle, verslaggeving, governance, administratieve organisatie, rechtmatigheidsvraagstukken, belastingen en subsidie verantwoordingen.

De voordelen van een groot en kleiner kantoor

Horlings is een accountants en belastingadvieskantoor met circa 110 medewerkers met vestigingen in Amsterdam, Heemstede en Almere. Horlings maakt deel uit van een Nederlands accountants netwerk, Nexia Nederland, waaraan, naast Horlings, nog twee andere accountantskantoren zijn verbonden:

 • KroeseWevers – een accountants- en belastingadvieskantoor van circa 350 medewerkers in het oosten van het land
 • Koenen & Co – een accountants- en belastingadvieskantoor kantoor van circa 250 medewerkers in het zuiden van het land.

Samen hebben we een vaktechnisch bureau dat de kantoren met elkaar op het gebied van kennis verbindt. Zo is er het Nexia Nederland Onderwijs team, waarin specialisten op onderwijs binnen Nexia Nederland regelmatig kennis met elkaar uitwisselen. U combineert dus de voordelen van een groot kantoor (met kennis en kwaliteit) met de voordelen van een klein kantoor (persoonlijk, flexibel, korte lijnen en pragmatisch).

Aangesloten organisaties en contacten

Horlings is onder meer aangesloten bij de volgende organisaties:

 • AFM – Wij beschikken over een licentie voor de onafhankelijke controle van de jaarrekening
 • Belastingdienst – We hebben een convenant horizontaal toezicht afgesloten, waarmee er op diverse belastingterreinen makkelijker afstemming plaatsvindt met de belastingdienst
 • NBA – de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants
 • NBF – de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs
 • NOREA – de beroepsorganisatie van IT-auditors
 • SRA – Stichting Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten
Horlings houdt nauwe contacten met:

 • Ministerie van OC&W, bijvoorbeeld door actieve participatie bij de jaarlijkse onderwijsbijeenkomst voor accountants
 • Inspectie van het Onderwijs, jaarlijks vinden er reviews op onze dossiers plaats door de Inspectie
 • Verschillende administratiekantoren, een deel van onze klanten heeft de personele en/of financiële administratie uitbesteed aan een administratiekantoor. Wij voeren jaarlijks controles uit bij deze administratiekantoren.

CONTACT

BEZOEKADRES

Koningin Wilhelminaplein 30

1062 KR Amsterdam