Het kabinet zou jaarlijks minstens €730 miljoen moeten investeren voor de aanpak van verouderde en slechte schoolgebouwen. Dat vindt een grote groep partijen uit en rond het primair- en voortgezet onderwijs en de kinderopvang. Zij hebben samen een manifest ondertekend dat het kabinet oproept om nu echt werk te maken van onderwijshuisvesting en structureel jaarlijks €730 miljoen te investeren in een integrale en programmatische aanpak van verouderde en slechte schoolgebouwen.
De partijen stellen dat dagelijks een groot deel van de 2,5 miljoen kinderen en 285.000 leraren, ondersteuners en schoolleiders in sterk verouderde, ongezonde en niet-duurzame schoolgebouwen zit. Veel gebouwen zijn volgens hen ongeschikt voor modern onderwijs. Bij veel panden dreigen de energiekosten bovendien hoog op te lopen en is een verduurzaming hard nodig.
Het manifest is ondertekend door onder andere de PO-Raad en VO-raad, De AVS, AOb, Bouwend Nederland, de Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, CNV Onderwijs, Ouders & Onderwijs, LAKS, het Lerarencollectief en de VNG.Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!