Scholen gaan langzamerhand weer terug naar normaal, maar het ministerie van OCW vindt dat een goede ventilatie van klaslokalen belangrijk blijft. Minister Wiersma heeft hierover met de PO-Raad, VO-raad en VNG afspraken gemaakt. Elk klaslokaal in het primair en voortgezet onderwijs krijgt een CO2-meter. Daarnaast is er een hulplijn beschikbaar die scholen kunnen bellen met vragen over ventilatie (0800- 022 44 02). Via een speciale website kunnen scholen een expert uitnodigen die op basis van een quickscan de bestaande situatie inzichtelijk maakt. De expert komt vervolgens met adviezen voor een optimale ventilatie.
Voor de CO2-meters wordt 17 miljoen euro uitgetrokken. Scholen die deze meters al gekocht hebben, krijgen dit vergoed via een ophoging in de lumpsum. CO2-meters laten zien of het bijvoorbeeld nodig is om de ramen tegen elkaar open te zetten of een extra pauze in te lassen.
Verder is de regeling Specifieke Uitkering Ventilatie in Scholen (SUVIS) tot en met 30 april 2022 verlengd. Schoolbesturen kunnen via hun gemeente subsidie aanvragen om het binnenklimaat van bestaande schoolgebouwen voor primair en voortgezet onderwijs te verbeteren. Voor meer informatie hierover, zie de RVO website.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!