In het primair en voortgezet onderwijs komt een beloning hoger dan het sectorale maximum bijna niet voor. Dat schrijven minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker van OCW in een brief aan de Tweede Kamer.

Bussemaker en Dekker baseren zich op de stand van zaken op 31 december 2012. Toen waren er in het primair onderwijs vier bestuurders die boven het voor hen geldende sectorale maximum zaten dat vanaf 2013 geldt en in het voortgezet onderwijs twee. In beide sectoren kwam dit overeen met ongeveer 1 procent.

In het middelbaar beroepsonderwijs zaten in 2012 vier bestuurders boven het maximum (4 procent). Bij de universiteiten waren het er negen (19 procent) en in hbo 17 (22 procent).

Bussemaker en Dekker merken op dat er sindsdien bestuurswisselingen en herbenoemingen zijn geweest. Sinds 1 januari 2013 gelden de sectorale beloningsmaxima. Ook hebben bestuurders hun morele verantwoordelijkheid genomen door hun bezoldiging naar aanleiding van een moreel appel van Bussemaker en Dekker vrijwillig naar beneden te brengen. Ze vermelden niet welke bestuurders dat zijn.

De brief van Bussemaker en Dekker hoort bij de Monitor beloningscodes/cao’s bij WNT.

Bron: VOS/ABB

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!