Scholen kunnen subsidie aanvragen voor de aanleg van een snelle internetverbinding. De overheid vergoedt de helft van de kosten, na aftrek van een eigen bijdrage van € 2.500. De Regeling ‘toekomstvast internet po en vo’ geldt alleen voor scholen die nu gebruik maken van een koperverbinding.

 

In totaal komen er 465 po- en vo-scholen in aanmerking voor de Regeling toekomstvast internet. Zij kunnen een subsidie aanvragen voor de aanleg van een kabel- of glasvezelverbinding in de periode van september 2017 tot en met oktober 2019. Deze verbinding moet minimaal 500 mbps download- en 40 mbps uploadsnelheid kunnen bereiken.

Bij een offertebedrag tot € 15.000 vergoedt de overheid de helft van de kosten, verminderd met een drempelbedrag van € 2.500. Boven de € 15.000 geldt een vergoeding van 60 procent van de aanlegkosten. Begin dit jaar werd de regeling al aangekondigd in de voortgangsrapportage van het Doorbraakproject Onderwijs & ICT.

De PO-Raad en VO-raad zijn positief over de nieuwe regeling, maar vinden dat er grotere investeringen nodig zijn om ICT in het onderwijs echt toekomstbestendig te maken. In het rapport Doordacht Digitaal eerder dit jaar, kwam de Onderwijsraad tot dezelfde conclusie.

Op deze website kunt u kijken of uw school in aanmerking komt voor de subsidie. Daar kunt u ook zien of er een school in de buurt is om een gezamenlijke aanvraag mee te doen. Op die manier krijgt u een extra vergoeding van twintig procent bovenop het subsidiebedrag. De exacte voorwaarden en alle achtergrondinformatie vindt u op de website van DUS-I.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!