Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft een nieuw besluit gepubliceerd over de onderwijsvrijstelling in de omzetbelasting. Het is een actualisering van een oud besluit. Tevens zijn twee andere oude besluiten in dit nieuwe besluit verwerkt. Nieuw is onder meer dat nu ingegaan wordt op het onderscheid tussen openbare en bijzondere onderwijsinstellingen en op de gevolgen van dat onderscheid.

Ook is er nu een nieuwe regeling voor taalonderwijs opgenomen. Zo is niet specifiek op een bepaalde beroepsuitoefening gericht taalonderwijs (algemeen vormend onderwijs) van btw vrijgesteld. Met betrekking tot taalonderwijs dat specifiek is gericht op een bepaalde beroepsuitoefening is het echter, om in aanmerking te komen voor de btw-vrijstelling, noodzakelijk dat inschrijving in het RKBO (register kort beroepsonderwijs) heeft plaatsgevonden.

Verder zijn een oud besluit over beroepsopleidingen en een oud besluit over (beroeps)praktijkopleidingen voor eigen personeel van de ondernemer en van samenwerkingsvormen van ondernemers geactualiseerd en vervolgens in het onderhavige besluit verwerkt.

bron: Accountancynieuws

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!