Vaak zijn er op een school genoeg ideeën over hoe het onderwijs beter kan worden georganiseerd. Maar deze ideeën waarmaken kost tijd, soms ook geld, en je moet hier draagvlak voor zien te vinden. Bovendien vraagt het omgaan met de huidige corona-pandemie ook veel energie.
Met de regeling Schoolkracht wil het ministerie van Onderwijs bestaande mooie plannen een zetje geven. “Schoolontwikkeling is immers de drijvende kracht achter de kwaliteit van het onderwijs”, schrijft het ministerie. OCW had eerder al laten weten, in reactie op een rapport van McKinsey & Company over de doelmatigheid en toereikendheid van de bekostiging in het funderend onderwijs, dat zij duurzame schoolontwikkeling wil versterken.
Een schoolleider of leraar uit het primair, voortgezet of speciaal onderwijs kan namens de school een plan indienen via de website van DUS-I. Er kan maximaal €30.000 worden aangevraagd voor een plan voor schoolontwikkeling dat zich richt op één of meer van de volgende thema’s: het verbeteren van de onderwijskwaliteit; omgaan met het leraren- en schoolleiderstekort; kansen(on)gelijkheid; en digitalisering.
De regeling wordt in de tweede helft van november opengesteld. Plannen kunnen worden ingediend tot en met 8 januari 2021. Begin maart weet de aanvrager of de school gebruik kan maken van de regeling voor de periode van maart 2021 tot en met augustus 2022.


Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!