De modernisering van het Participatiefonds wordt uitgesteld, zo laat het bestuur van het Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf) weten. Deze modernisering zou ingaan per 1 augustus 2021, maar dit blijkt niet haalbaar. Dat komt doordat het betreffende wetsvoorstel nog steeds niet is behandeld in de Tweede Kamer.
Inmiddels is het kabinet demissionair en door de coronacrisis krijgen andere zaken prioriteit. De behandeling van het wetsvoorstel is uitgesteld tot na het verkiezingsreces en wordt pas vanaf 8 april hervat.
Uitstel van de modernisering is onvermijdelijk, schrijft het bestuur van VfPf. “Immers, als het nieuwe Reglement Pf per 1 augustus 2021 in gaat, dan hebben de schoolbesturen vier maanden voorafgaand, per 1 april dus, al te maken met de inspanningsverplichting die kan gelden voor verlaging van de eigen bijdrage aan werkloosheidskosten. De wetsbehandeling is op die datum nog niet afgerond.”
Het bestuur van VfPf bezint zich op een nieuwe datum voor de invoering. Zij hoopt eind maart duidelijkheid te kunnen geven: “Wij willen graag starten met de nieuwe werkwijze die een positieve bijdrage gaat leveren aan kostenvermindering voor de sector en behoud van personeel.”
Voorlopig verandert er niets aan het proces om werkloosheidskosten vergoed te krijgen. Het Reglement Pf in zijn huidige vorm blijft geldig.
Meer informatie over de inhoud van de modernisering vindt u hier: vfpf.nl/modernisering.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!