De grote steden en hun schoolbesturen vragen minister Slob om 60 miljoen euro bij te dragen voor de aanpak van het lerarentekort. De schoolbesturen uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam presenteerden in januari 2020 hun noodplannen. Rotterdam denkt € 20,8 miljoen nodig te hebben; Den Haag € 16,7 miljoen; Amsterdam € 22,3 miljoen.

De noodplannen bevatten maatregelen die direct ingezet kunnen worden. Er is aandacht voor het waarborgen van de kwaliteit van het onderwijs en het behouden van leraren in kwetsbare wijken. Vooral scholen waar sprake is van leerlingen met een potentiële onderwijsachterstand, krijgen hun vacatures niet vervuld.

Eerder liet minister Slob weten dat hij 9 miljoen euro extra uittrekt om in de vijf grote steden meer zij-instromers beter te kunnen begeleiden. Ook gaat hij bekijken of wet- en regelgeving kan worden versoepeld zodat scholen bijvoorbeeld andere lestijden kunnen aanhouden en anders met bevoegdheden kunnen omgaan. De schoolbesturen vinden dit echter niet toereikend.

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!