Alle medewerkers in het primair onderwijs krijgen een loonsverhoging van 2,25 procent. Die wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 uitbetaald. Dat hebben de vakbonden en werkgevers samen vastgelegd in een onderhandelaarsakkoord. In december van dit jaar wordt de eindejaarsuitkering éénmalig verhoogd van 6,3 naar 6,5 procent. De nieuwe cao loopt af op 31 december aanstaande.
Over deze cao is lang onderhandeld. Dat had te maken met corona, en de overtuiging van zowel vakbonden als werkgevers dat er extra geld vanuit Den Haag nodig was. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen kwam het demissionaire kabinet over de brug met 500 miljoen, waarmee de loonkloof tussen het primair en voortgezet onderwijs deels kan worden gedicht. Over de verdeling van dit geld worden afspraken gemaakt in de cao voor 2022.
De AOb vindt dat de loonkloof helemaal overbrugd moet worden. Volgens de bond is daar is nog eens z’n 400 miljoen euro voor nodig.
De vakbondsleden zullen de komende weken reageren op het onderhandelaarsakkoord.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!