Leerkrachten in het basis- en speciaal onderwijs zijn tevreden over het onderhandelaarsakkoord dat begin juni is afgesloten tussen de vakbonden en de werkgevers. Zij gaan allemaal naar salarisschaal LB, die voortaan schaal ‘L10’ heet. Salarisschaal LA verdwijnt.

Ook de ondersteuners, zoals intern begeleiders, en directies gaan er op vooruit. Zij krijgen, net als de leerkrachten, per 1 september 2018 een algemene loonsverhoging van 2,5 procent. Daarnaast krijgt iedereen in het basis- en speciaal onderwijs op 1 oktober een nabetaling vanaf januari 2018. Dit is een bedrag van € 750 bruto.

In totaal maakt het kabinet € 270 miljoen vrij voor verhoging van de lerarensalarissen. Dit gebaar komt tegemoet aan de klacht van leerkrachten dat hun salaris flink achterloopt bij dat van leraren in het voortgezet onderwijs. Zullen de leerkrachten ook zo blij zijn nu bekend werd dat de leerkrachten in het VO een structurele loonsverhoging van 4,5% en een incidentele verhoging van 1% in oktober 2018 krijgen ?

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!