Sinds 15 oktober is er een storing bij E-Justis, de dienst die onder andere de aanvragen voor de Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) verwerkt. Hierdoor kunnen onze klanten voor de medewerkers die vanaf 15 oktober in dienst zijn getreden, geen tijdige VOG in het personeelsdossier opnemen.

Het ministerie van OCW heeft inmiddels aangegeven dat werkgevers zelf mogen bepalen of zij medewerkers waarvan nog geen VOG ontvangen is, aan het werk laten gaan.

Sinds 15 oktober is er een storing bij E-Justis, de dienst die onder andere de aanvragen voor de Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) verwerkt. Hierdoor is het niet mogelijk voor de medewerkers die vanaf 15 oktober in dienst zijn getreden, tijdige een VOG op te nemen in het personeelsdossier.

Voorals nog verwachten wij dat wij de VOG’s die door de storing niet tijdig ontvangen zijn, gewoon moeten melden in een verslag van bevindingen bij de jaarrekening. Mogelijk volgt hierover nog een ander bericht van de inspectie, maar daar is vooralsnog niks over bekend. Wel zullen wij in het verslag van bevindingen een toelichting opnemen, waarin we aangeven welke VOG’s niet tijdig zijn als gevolg van de storing. We raden u aan om in uw administratie vast te leggen wat de oorzaak voor de vertraging van de VOG is.


Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!