De subsidieregeling Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP) wordt met een jaar verlengd. Tot en met 29 mei 2022 kunnen bestaande en nieuwe RAP-regio’s subsidie aanvragen voor de aanpak van het personeelstekort in het onderwijs.
Door binnen een regio samen te werken, kan een aanpak op maat ontwikkeld worden. Schoolbesturen en lerarenopleidingen kunnen binnen een RAP-regio bijvoorbeeld samen leraren werven en begeleiden, of acties ontwikkelen om zittend onderwijspersoneel te behouden.
Het plan van aanpak moet inzicht geven in hoe de regio inzet op strategische personeelsplanning.
Subsidie kan worden aangevraagd via de website van DUS-I. Uiterlijk 31 juli 2022 wordt de aanvrager op de hoogte gebracht. Het vastgestelde subsidiebedrag wordt zijn geheel uitbetaald vóór 30 september 2022. Voor deze aanvraagronde is 8,5 miljoen euro beschikbaar voor het primair onderwijs. Het maximale basisbedrag per RAP-regio bedraagt 192.500 euro en is, met aanvulling wanneer een groter aantal besturen deelneemt, maximaal 48.125 of 96.250 euro.
Meer informatie vindt u hier.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!