Wat is de juridische positie van onderwijspersoneel bij medische handelingen? Wat kunnen leerlingen en ouders op dit punt van scholen verwachten? Dat is allemaal onduidelijk, vond D66. Onderwijswoordvoerder Paul van Meenen vroeg daarom het kabinet om deze verantwoordelijkheden te verduidelijken.

De ‘handreiking medisch handelen in het basisonderwijs’ en ‘standaard model-protocol medische handelingen op scholen’ zijn nu beide door de PO-Raad herzien en aangescherpt. De strekking: het verlenen van medische zorg valt niet onder de zorgplicht van scholen in het kader van de Wet passend onderwijs. Scholen zijn niet verplicht om medische handelingen te verzorgen en ook individueel personeel kan niet worden verplicht de handelingen te verrichten (zie ‘model-protocol medicijnverstrekking & medisch handelen op scholen’). Scholen kunnen er wel voor kiezen om medische handelingen te verzorgen. Daar zijn dan wel voorwaarden aan verbonden. In de handreiking en protocollen wordt de positie van onderwijspersoneel bij medisch handelen verder verduidelijkt.

 

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!