Scholieren en studenten in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kunnen gratis gebruik maken van digitaal lesmateriaal. Educatieve uitgeverijen hebben besloten om licenties, als aanvulling op de gebruikte lesmethode, kosteloos beschikbaar te stellen. Dat moet scholen ondersteunen bij het geven van les op afstand. Zo kunnen ook scholieren en studenten die nog uit papieren lesboeken werken, nu makkelijker thuis onderwijs volgen.

Voor leerlingen in het primair onderwijs was toegang voor thuisgebruik al geregeld. Op de website lesopafstand.nl kunnen scholen hierover meer informatie vinden. Deze website bevat stappenplannen en werkvormen voor het geven van les op afstand. De website werd onlangs gelanceerd door Kennisnet, in samenwerking met het ministerie van OCW en diverse onderwijsorganisaties.

Ministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob zijn erg te spreken over de inzet van alle scholen, leraren, ouders en educatieve partijen: “Mooi om te zien hoe we allemaal samen onze verantwoordelijkheid nemen om leerlingen in deze moeilijke tijd zo goed mogelijk onderwijs te kunnen blijven geven.’’

De leveranciers instrueren scholen en mbo-instellingen over hoe ze hun digitale lesmateriaal kunnen inzetten.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!