Basisscholen krijgen meer geld voor muziekonderwijs. Voor de komende vijf jaar stelt het ministerie van Onderwijs 25 miljoen euro beschikbaar. Private partijen leggen een even groot bedrag in.

Met het geld kunnen scholen hun leraren trainen om beter muziekles te geven. Ook kunnen ze de samenwerking zoeken met muziekscholen, fanfares en poppodia.

Creativiteit
Volgens minister Bussemaker is er groot draagvlak voor meer en beter muziekonderwijs. “De samenleving verandert in rap tempo. We kunnen dat alleen bijbenen als we onze creativiteit ten volle inzetten. Muziekonderwijs voor alle kinderen is daarbij een goed begin”, aldus de minister.

Joop van den Ende
Bussemaker werkt dus ook samen met private partijen. Joop van den Ende gaat proberen om 25 miljoen euro uit het bedrijfsleven bijeen te brengen. “Als de regering het belang van goed muziekonderwijs erkent én ondersteunt, doe ik, samen met andere private partijen, graag mee”, zegt de mediamagnaat.

Scholen die aanspraak willen maken op het geld kunnen een plan indienen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

bron: NOS

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!