Alle vmbo-scholen met een technisch profiel krijgen in 2018 en 2019 extra geld voor techniekonderwijs. De basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen krijgen in 2018 € 1500 per leerling en in 2019 € 3000 per leerling. De gemengde leerweg ontvangt de helft daarvan.

De scholen krijgen extra geld omdat de vraag van het bedrijfsleven naar goed opgeleid technisch personeel toeneemt. Tegelijk neemt niet alleen het leerlingenaantal af, maar kiezen ook steeds minder vmbo-leerlingen voor techniek. Ook hebben deze opleidingen last van een docententekort.

Omdat de arbeidsmarkt overal anders is, kan het onderwijsaanbod per regio verschillen. Minister Slob (OCW) vraagt scholen om voor 1 april 2019 een regionaal plan voor de periode 2020 – 2023 in te dienen. Het plan moet zijn opgesteld door vmbo- en mbo-scholen, het bedrijfsleven en de lokale overheid. Op basis van deze  plannen kunnen scholen vanaf 2020 vier jaar lang extra geld krijgen.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!