OCWgebouwVanwege het grote enthousiasme bij scholen in het primair onderwijs voor een Gezonde School-beleid, hebben de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) 2 miljoen euro extra hiervoor beschikbaar gesteld. Scholen kunnen zich in 2014 en 2015 inschrijven voor extra ondersteuning voor sport, bewegen en een gezonde leefstijl. De Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (SBGL) organiseert deze ondersteuning samen met de #Jeugdimpuls van het RIVM Centrum Gezond Leven.

In 2012 en eind 2013 konden scholen aanvragen indienen om op verschillende manieren aan het werk te gaan met een gezonde leefstijl op school. Het enthousiasme van de scholen in het primair onderwijs was zo groot dat een groot deel van de aanvragen helaas niet kon worden gehonoreerd. Door het extra geld dat beschikbaar komt, kunnen meer scholen alsnog aan de slag. De PO-Raad vroeg daar eind vorig jaar nog om en is blij dat daaraan gehoor is gegeven.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!