De Tweede Kamercommissie voor Rijksuitgaven vindt dat de doelen van het Nationaal Programma Onderwijs niet duidelijk genoeg zijn geformuleerd. Daarmee sluit deze commissie aan bij de Algemene Rekenkamer, die dit al in maart 2021 liet weten. De Tweede Kamercommissie voor Rijksuitgaven wil dat de Rekenkamer snel met de Onderwijsminister in gesprek gaat over doel, middelen en resultaten van het NPO.
De Tweede Kamer wil dat de Algemene Rekenkamer onderzoek doet naar de resultaten van het NPO. De Tweede Kamercommissie voor Rijksuitgaven, die kijkt naar de inzet van collectieve middelen, wijst echter op enkele ‘problematische aspecten’, waar een onderzoek van de Rekenkamer niks aan kan veranderen. Zij vindt dat de Rekenkamer en de Onderwijsminister eerst maar eens in gesprek moeten. Daarna kan er altijd nog een onderzoek komen.
De Rekenkamer en de Kamercommissie vinden het problematisch dat de maatschappelijke doelstellingen (zoals het inlopen van leervertraging) niet duidelijk zijn geformuleerd. Verder is niet helder hoe de resultaten gemeten moeten worden. De wijze van verantwoording zou het ook lastig maken om inzicht te krijgen in de besteding van de gelden.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!