VOS/ABB heeft samen met collega-organisaties Dialemma ontwikkeld. Dit is een instrument in de vorm van een spel over governance en specifieke dilemma’s waarmee toezichthouders en bestuurders te maken kunnen krijgen.

Dialemma kan worden gebruikt in gesprekken tussen toezichthouders en bestuurders. Het doel van de ‘dialemma-gesprekken’ is om de dialoog tussen toezichthouders en bestuurders te stimuleren.

In het spel zitten 32 kaarten met ‘dialemma’s’. Op iedere kaart staat met een kleurcode aangegeven bij welke kernwaarde(n) de kaart hoort. Deze kernwaarden zijn integriteit, vertrouwen, transparantie, onafhankelijkheid en competentie.

Na afloop zien de deelnemers hun complete ontwikkelagenda: hoe is de governance geregeld en wat kan er beter?

Dialemma is ontwikkeld door VOS/ABB in samenwerking met de besturenorganisaties Verus, VKO, VGS, ISBO, VBS en met de VO-raad. Het instrument is niet te koop: het wordt ingezet in begeleidingstrajecten voor schoolbestuurders en toezichthouders.

Bron: VOS/ABB

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!