De PO-Raad heeft met de vakbonden in de nieuwe cao een loonsverhoging afgesproken van 3,8%. Hoe wordt deze loonsverhoging precies gedekt?

De PO-Raad en de vakbonden werken nu aan de officiële tekst van de nieuwe CAO PO 2016-2017. Die tekst verschijnt op de websites van de PO-Raad en de vakbonden. De cao bevat in ieder geval een mooie loonsverhoging voor de medewerkers, die goed gedekt is. De PO-Raad heeft op haar website tabellen gepubliceerd die inzicht bieden in de kosten van de loonparagraaf.

In de tabellen zijn ook de kosten van de herstelopslag op de pensioenpremie opgenomen. Dit is gedaan omdat ook die kosten zijn gedekt in dit akkoord. In de dekking voor de salarisverhoging in 2015 van het Loonruimteakkoord zit een gat van 0,18%. Dit kwam conform afspraken voor rekening van werkgevers. In totaal zijn de structurele kosten van dit akkoord 4,53%.

Lees meer op de website van de PO-Raad.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!