Door het coronavirus zitten de meeste kinderen en ouders thuis. De structuur van school is er niet meer en ook de sociale contacten zijn weggevallen. Dat kan zorgen voor spanningen. Kinderen die thuis niet veilig zijn, zullen de veilige haven van school extra missen. Extra schrijnend wordt het wanneer deze kinderen door de afwezigheid van een device ook geen toegang hebben tot het thuisonderwijs dat hun school verzorgt.

Voor deze kinderen hebben Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind een speciaal crisisfonds opgezet. Dit fonds is bedoeld voor kinderen die uithuisgeplaatst zijn, kinderen die thuis wonen met een jeugdbeschermingsmaatregel en kinderen in de maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en AZC’s. In totaal gaat het om zo’n 90.000 kinderen.

Voor deze kinderen zijn vouchers beschikbaar. Die kunnen onder andere worden besteed aan devices om het schoolprogramma te kunnen volgen en (digitaal) contact te hebben met vrienden, en spelmateriaal.

Aanmelding voor deze vouchers verloopt via gecertificeerde (jeugd)hulpverleners en hulpverleners werkzaam in de opvang of AZC’s.  

Voor meer informatie, zie: https://samensterkvoorkwetsbarekinderen.nl/

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!