Volgens staatssecretaris Wiebes van Financiën past de Belastingdienst bij de beoordeling of er een gezagsverhouding is wet- en regelgeving en jurisprudentie toe zoals deze zich in decennia hebben ontwikkeld. Het wetsvoorstel ‘Invoering Beschikking geen loonheffingen’ brengt geen wijziging aan in deze wet- en regelgeving en heeft ook geen betekenis voor de bedoelde jurisprudentie.

Brief Staatssecretaris van Financiën, 21 november 2014, nr. DGB/2014/6064U

De Belastingdienst is sinds enige maanden in overleg met de onderwijssector om te komen tot een convenant. Een convenant waarin aan de sector handvatten worden geboden om het grijze gebied tussen ondernemerschap en (fictieve) dienstbetrekking te kunnen duiden. Er ligt inmiddels een conceptconvenant dat nog moet worden getoetst. De Belastingdienst verwacht in het vierde kwartaal 2014 de overleggen met de onderwijssector te hebben afgerond. Dit heeft de staatssecretaris geantwoord op Kamervragen van het lid Van Weyenberg (D66) over het bericht ‘Zzp’ers komen langs de zijlijn te staan’.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!