Onderwijzend en ondersteunend personeel in het voortgezet onderwijs krijgen een structurele loonsverhoging van 4,5% en een incidentele verhoging van 1% in oktober 2018. Verder zal de werkdruk verminderen en krijgen leraren meer tijd voor het verbeteren van de kwaliteit en ontwikkeling van het onderwijs. Dat staat in het nieuwe onderhandelaarsakkoord over een nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs.

Van de structurele loonsverhoging gaat 2,35% in op 1 juni 2018 en 2,15% op 1 juni 2019.

Vanaf 1 augustus 2019 wordt in het takenpakket van de leraar 50 uur op jaarbasis vrijgemaakt voor ontwikkeltaken. Dat kan ertoe leiden dat leraren wekelijks één uur minder les zullen geven.

Met een kleinere lestaak van leraren moet de kwaliteit van het onderwijs verbeteren, zo is de redenatie. De onderhandelaars zien dit als een eerste stap en vinden dat het aantal lesuren nog verder omlaag zou moeten.

Voor het ondersteunend personeel wordt komend jaar extra aandacht besteed aan het loopbaanbeleid en de vermindering van werkdruk. Ook wordt het budget voor scholing gelijk getrokken met dat van het onderwijzend personeel. Voor beide groepen is er straks een budget van 600 euro per jaar.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!