Scholen moeten leerlingen twee keer per dag een half uur laten sporten en bewegen. Dat adviseren de Nederlandse Sportraad, de Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving in een rapport. Hun advies richt zich op het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

“Het is een dwingend advies aan de verantwoordelijke ministers. We zien meer bewegen namelijk als landsbelang”, noteerde de NOS uit de mond van Michael van Praag, voorzitter van de Nederlandse Sportraad. “Het is niet alleen gezond, kinderen gaan ook beter leren en de cognitieve vaardigheden nemen toe als je af en toe beweegt.”

Scholen hoeven op dit moment geen minimaal aantal uren sport en beweging aan te bieden. Als het aan de opstellers van het rapport ligt, wordt nu wettelijk vastgelegd dat schoolgaande kinderen twee keer een half uur per dag sporten en bewegen. Hoe die tijd precies wordt besteed, is aan de scholen zelf. Maar de inspectie zou dit wel moeten kunnen controleren.

Bewegen kan volgens de opstellers van het rapport worden ingebouwd in allerlei vakken.

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!