Onderwijsinstellingen moeten vanaf 2022 in hun bestuursverslag vermelden hoeveel vrouwen en mannen zitting hebben in hun bestuur en toezichthoudend orgaan. Dat staat in het gewijzigde Besluit inhoud bestuursverslag. In de meeste bestuursverslagen wordt dit al gedaan, zodat deze verandering niet veel gevolgen zal hebben.
Grote besloten vennootschappen en naamloze vennootschappen moeten vanaf 2022 een streefcijfer formuleren voor de gewenste man-vrouw-verdeling in het bestuur, het toezichthoudend orgaan en werknemers in leidinggevende functies. Ook moeten zij een plan maken hoe daar te komen en vervolgens daarover rapporteren in hun bestuursverslag. Voor onderwijsinstellingen geldt deze verplichting vooralsnog niet, maar mogelijk zal dit ook voor onderwijsinstellingen (organisaties die moeten voldoen aan BW2T9) in de nabije toekomst een verplichting worden. Het staat onderwijsinstellingen vrij om dit op vrijwillige basis te doen.

Aanmelden Nieuwsbrief

 
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan gratis in voor onze Nieuwsbrief en ontvang nieuws en wetenswaardigheden rondom de onderwijs financiën!

You have Successfully Subscribed!